Borzselé készítése
A borzselé egy kellemes desszert, mely megkoronázza az ünnepi ebédeket, természetesen kizárólag felnőtteknek! A készítéséről álljon itt néhány szó.

Hozzávalók 8-10 személyre:

6 dl édes, erős vörösbor (vagy 3 dl bor és 3 dl víz),
5 teáskanál zselatinpor vagy 5 zselatinlap,
2 teáskanál friss citromlé,
11,5 dkg finomított kristálycukor,
4 szem szegfűszeg,
1 darabka fahéj.

Elkészítés:

A bor felébe áztatjuk a zselatint, majd hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a fűszereket.

Óvatosan addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen felolvad, majd lehúzzuk a tűzről.

Tiszta edénybe szűrjük, hozzáadjuk a bor maradékát, és hagyjuk kihűlni, de előtte érdemes néhány szőlőszemet díszítésként belesüllyeszteni.

Poharakba téve a hűtőben kocsonyásítjuk.

Csak mértékkel fogyasszuk, mert könnyen a fejbe száll!