Grappa Minőségi Grappa különlegességek Olasz grappa vásárlás olsz pálinka Prosecco Prosecco bor

Legjobb olasz italok

Prémium minőségű Olasz italok, és borok vására!Prosecco, és Grappa különlegességek vására. Minden Olasz italból 5 % kedvezmény! PALACKBA ZÁRT OLASZ ÉRZÉS Prosecco OLASZ HABZÓBOR, PEZSGŐ (AZ OLASZOK BUBORÉKOS ITALA) A Prosecco, az olaszok buborékos itala egyre népszerűbb, nemcsak hazájában, hanem Nálunk is, és külföldön is. Mi is az a prosecco? >> Grappa OLASZ TÖRKÖLYPÁRLAT Olaszország pálinkája, mint a magyar törkölypálinka.A grappa csak Olaszországban termett és feldolgozott szőlő törkölyéből készülhet, melyet – részleges vagy teljes erjesztés után lepárolnak… Mi is az a grappa? >> VÁROK MINDEN KEDVES RÉGI, ÉS ÚJ BORBARÁT…

Read More
Borokhoz kiegészítők Grappa Minőségi Grappa különlegességek Olasz grappa vásárlás olasz törkölypárlat olsz pálinka

Grappa – Olaszország pálinkája

A grappa olasz törkölypárlat, ( mint a magyar törkölypálinka) A grappa csak Olaszországban termett és feldolgozott szőlő törkölyéből készülhet, melyet – részleges vagy teljes – erjesztés után lepárolnak. A tökéletes grappa készítéséhez friss, lágy törkölyre van szükség, ami nincs nagyon kipréselve, és minél hamarabb a lepárlóüzembe szállították. A kész párlat hagyományosan ízesíthető különböző fűszerek vagy gyümölcsök felhasználásával, melyeket minden esetben feltüntetnek a címkén, és kis mértékben édesíthető is. Alkoholtartalma általában 40-46%, de legalább 37,5%. Több változata ismeretes, néhány fajtáját tölgyfa hordóban érlelik. A borkészítés után visszamaradt szőlőtörkölyből párolt italok közül…

Read More
Borokhoz kiegészítők Prosecco Prosecco bor Prosecco habzóbor Prosecco pezsgő Prosecco solicum Prosecco soligo

Mi az a prosecco?

Az olaszok buborékos itala, habzóbor ami egyre népszerűbb, nemcsak hazájában, hanem külföldön is. A bor elnevezése a Trieszt közeli Prosecco település nevéből jött létre, ahonnan a szőlőfajta, és a bor származik. A Prosecco egy olasz, elsősorban Glera szőlőből készülő fehérbor, melyet hagyományosan– erősebben buborékos (spumante), – gyengébben habzó (frizzante), – és szén-dioxid mentes (tranquillo) formában állítanak elő. A Prosecco DOC pezsgő (spumante), gyengén habzó- (frizzante), és klasszikus buborékmentes (still) bor formájában is készülhet. Olaszországban a Prosecco egy széles körben fogyasztott bor. Olaszországon kívül főként – a Champagne-hoz hasonlóan – aperitifként…

Read More
Borvásár Újpesten

Bor üzlet Újpesten, akciós borok Újpesten

“Jó Bor A Borbarátoknak!” MEGNYITOTT ÚJ MINŐSÉGI BORÜZLETÜNK IS ÚJPESTEN! VÁROK MINDEN KEDVES RÉGI, ÉS ÚJ BORBARÁT ÉRDEKLŐDŐT! Cím: Budapest, Liszt Ferenc u. 29, 1041/ Az Újpesti piac mellett / PALACKOZOTT MINŐSÉGI ÉS TÁJBOROK ÜZLETE ÚJPESTEN NAGY VÁLASZTÉK – MINŐSÉGI BOROK Nyitási Akció>> Sok-Sok éve működő BORSZAKÜZLETÜNK ÚJPESTEN! Egy kis dohány és borszaküzletújpest szívében az újpesti piac szélén. Cím: Cím: 1041 Budapest, Szent István tér 17./Hétfő: 06–15,  Kedd–Péntek: 06–16,  Szombat: 06-12,  Vasárnap, ünnepnapokon  zárva/ Legjobb olcsó borok, akciós borok, prémium kategóriás borok JÓ ÁRBAN.   Kedves borbarát érdeklődő! Újpest szívében már két borkereskedésünk,…

Read More
Borzselé Minden ami bor

Borzselé készítése

Borzselé készítése A borzselé egy kellemes desszert, mely megkoronázza az ünnepi ebédeket, természetesen kizárólag felnőtteknek! A készítéséről álljon itt néhány szó. Hozzávalók 8-10 személyre: 6 dl édes, erős vörösbor (vagy 3 dl bor és 3 dl víz), 5 teáskanál zselatinpor vagy 5 zselatinlap, 2 teáskanál friss citromlé, 11,5 dkg finomított kristálycukor, 4 szem szegfűszeg, 1 darabka fahéj. Elkészítés: A bor felébe áztatjuk a zselatint, majd hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a fűszereket. Óvatosan addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen felolvad, majd lehúzzuk a tűzről. Tiszta edénybe szűrjük, hozzáadjuk a…

Read More
Borivók Minden ami bor

Borivók 10 parancsolata

Egy kis érdekességként – és nem utolsó sorban megfontolandó tanácsként – álljon itt a borivók 10 parancsolata. Bort soha ne igyál éhgyomorra. Borivás előtt ne egyél édes ételeket. Mindig légy figyelemmel az egyes borfajták hőmérsékletére. Bort mindig megfontoltan, lassan igyál. Apró kortyokban élvezd a bor zamatát. Nemes borokat mindig tisztán igyál, soha ne keverd vízzel. Tarts mértéket a borivásban. Jobban ízlik a bor, ha eszel valami ,,hozzá illőt”. Szeresd a bort, de légy erősebb nála! Bármikor, mielőtt bort iszol, egy pillanatra gondolj mindig arra, hogy mennyi fáradságos, verejtékes munka van…

Read More
Borfogyasztás Minden ami bor

Borfogyasztás minőségben és kulturáltan.

A személyes borkultúra kialakulásához nem a mennyiség hanem minőség fogyasztása az egyenes út. Először teljesen mindegy, hogy fehér vörös vagy rozé, édes vagy száraz. Az a lényeg, hogy nekünk élvezetet nyújtson. Ha nincs összehasonlítási alapja a borfogyasztónak akár milyen csúcs a bor, egyáltalán nem biztos, hogy ízleni fog. Ezért az én javaslatom a kezdő borkedvelőnek a következő. Egy könnyű gyümölcsös, félédes vagy félszáraz bort ajánlanék. A választásban nagyon fontos a borterület, borászat és a szőlő fajtája. A borterületnek először szekszárdi vagy villányinyi borokat ajánlom. Borászatot azt egy kicsit nehezebb kiválasztani…

Read More
Minden ami bor Szőlőfürtök

A szőlőfürtök fürödjenek a napsütésben

Az optimális klíma Az éghajlatot, azon belül az időjárást tekintve a szőlőnek ideális az, amikor az évi középhőmérséklet 9 és 21 Celsius fok között van. Ez nagyjából azt jelenti, hogy az északi féltekén a 30-50, a déli féltekén pedig a 20-40 szélességi fokok között terülnek el a szőlőültetvények. Ez alapján Európában az Észak-Franciaország, Közép-Németország, Morva-medence, Északi-Kárpátok elképzelt vonaltól délre optimális a szőlőtermesztés. A napfénytartam tekintetében hazánkban nincsenek túl nagy eltérések, a legtöbbet délen Csongrád, Bács-Kiskun, Baranya megyékben süt a nap, évi 2000 óra körül, míg legkevesebbet északon és Sopron térségében…

Read More
Egyéb

Süti tájékoztató

MIK AZOK A SÜTIK? A süti rövid szövegfájl, amely a felhasználó számítógépére, illetve mobil eszközére kerül a webhely látogatásakor. A sütik széles körben használt eszközök, amelyeknek célja a webhelyek működésének lehetővé tétele, illetve azok hatékonyságának növelése, valamint az, hogy információt közvetítsen a webhely tulajdonosai számára. Hogyan használja Az oldal honlapja a sütiket? A  honlap a Google Inc. („Google”) által nyújtott webhelyelemző szolgáltatás, a Google Analytics segítségével elemzik a webhely használatát. Ehhez a Google Analytics „sütiket”, vagyis az Ön számítógépére települő szövegfájlokat alkalmaz. A sütik információkat hoznak létre arról, hogy Ön hogyan…

Read More