Borokhoz kiegészítők Grappa Minőségi Grappa különlegességek Olasz grappa vásárlás olasz törkölypárlat olsz pálinka

Grappa – Olaszország pálinkája

A grappa olasz törkölypárlat,
( mint a magyar törkölypálinka)

A grappa csak Olaszországban termett és feldolgozott szőlő törkölyéből készülhet, melyet – részleges vagy teljes – erjesztés után lepárolnak. A tökéletes grappa készítéséhez friss, lágy törkölyre van szükség, ami nincs nagyon kipréselve, és minél hamarabb a lepárlóüzembe szállították. A kész párlat hagyományosan ízesíthető különböző fűszerek vagy gyümölcsök felhasználásával, melyeket minden esetben feltüntetnek a címkén, és kis mértékben édesíthető is.

Alkoholtartalma általában 40-46%, de legalább 37,5%. Több változata ismeretes, néhány fajtáját tölgyfa hordóban érlelik. A borkészítés után visszamaradt szőlőtörkölyből párolt italok közül a francia Eau-de-vie de marc mellett a grappa a legismertebb. Az olasz parampampolinak a boron és az olvasztott cukron kívül alap-alkotóeleme a grappa és a kávé is. A parampampoli magyar megfelelője a krampampuli. Az olasz grappa eredetvédelme nem terjed ki az Amerikai Egyesült Államokra, ahol törvény szerint a grappa megnevezés a törkölypárlatok általános elnevezése.

A grappa palackozható érlelés után vagy anélkül. Ha legalább 12 hónapig érlelték fahordókban, megkaphatja a „vecchia” vagy „invecchiata” (érlelt), 18 hónap után pedig a „riserva” vagy „stravecchia” jelzőket, de időnként az érlelési időt tüntetik fel. Az érlelt grappa színe ízetlen karamell hozzáadásával is mélyíthető. A magyar törkölypálinkához hasonlóan egyaránt készülhet oszlopos vagy többszöri lepárlással.

VÁROK MINDEN KEDVES RÉGI, ÉS ÚJ BORBARÁT ÉRDEKLŐDŐT!

Cím: Budapest, Liszt Ferenc u. 29, 1041
/ Az Újpesti piac mellett /

NAGY VÁLASZTÉK – MINŐSÉGI BOROK

Prémium minőségű Olasz borok,

Prosecco, és Grappa különlegességek vására.

Minden Olasz italból 5 % kedvezmény!

PALACKBA ZÁRT OLASZ ÉRZÉS

Tudnivalók borókról